در اینکه آیپد بسیار خوب است شکی نیست اما آیا بهترین انتخاب برای شماست؟ تبلت های جدیدی توسط توشیبا، سونی، سامسونگ و شرکت های دیگر تولید و روانه بازار شده اند که ممکن است براساس نیاز شما گزینه بهتری باشند. در این مقاله تبلت های مختلف بازار را از جنبه های مختلف آزمایش نموده و بر اساس امور مختلف دسته بندی کرده ایم تا مناسب ترین گزینه را براساس نیازهای خود پیدا کنید و قیمت آن را با دیگر تبلت ها مقایسه نمایید.

چند وقت پیش اگر قصد خرید تبلت را داشتید انتخاب برایتان محدود بود و iPad تنها گزینه به شمار می رفت. اما بازار در حال تغییر است. هر چند iPad 2 از نظر کلی، هنوز بهترین انتخاب به شمار می رود، اما ممکن است تبلت های دیگر اندرویدی، براساس نیاز شما، انتخاب مناسب تری باشند.

ابتدا باید نیازهای خود را مشخص کنید. برخی نیاز به تبلت با طول عمر بالا دارند و برخی دیگر نیز کیفیت دوربین و امکان اتصال آن به تلویزیون برایشان اهمیت دارد. برای برخی دیگر نیز ممکن است، ابعاد و راحتی حمل معیار اصلی باشد.

بدون شک سیستم عامل تبلت نیز اهمیت ویژه ای دارد و می تواند در انتخاب شما تاثیر گذار باشد. سیستم عامل iOS اپل که در iPad و iPhone بکار گرفته می شود، استوار، آراسته و قابل اطمینال است. اما اگر آیپد بخرید وارد جهان اپل می شوید و تنها می توانید از نرم افزارهایی که اپل تایید کرده استفاده نمایید.

اما اندروید آزادی و کنترل بیشتری به شما می دهد. البته اندروید همیشه به نرمی iOS کار نمی کند. اندروید امکانات بسیار متنوعی را در اختیار کاربر قرار می دهد. به عنوان مثال Android 3 یا Honeycomb که مختص تبلت هاست، به خوبی از صفحه نمایش بزرگ تبلت ها پشتیبانی می کند و بهتر از iOS 4 و یا iOS 5 از صفحه تبلت برای مواردی همچون اطلاع رسانی (Notification)، ایمیل، مرور صفحه های وب و تماشای تصاویر بهره می برد.

اندروید، پویا و قابل سفارشی شدن است. کاربر می تواند صفحه اصلی را براساس سلیقه خود سفارشی کند. بسیاری از نرم افزارهای اندروید دارای ویجت هایی هستند که کاربر می تواند آنها را برروی صفحه های اصلی خود قرار دهد تا بدون نیاز به اجرای نرم افزار، مثلا پیش نمایش نامه های خود را مشاهده کند یا از گزارش زنده آب و هوا مطلع شود. اما در iOS صفحه ها ثابت هستند و آیکون ها تنها برای اجرای نرم افزارها بکار گرفته می شوند.

در اندروید انتخاب سخت افزاری بیشتری دارید مثلا می توانید تبلت در سایزهای مختلف: 7 اینچ یا 8 اینچ یا 8.9 اینچ یا 9.4 اینچ و یا 10.1 اینچ انتخاب کنید. برخی از این تبلت ها، نمایشگر با رزولوشن بالاتر از iPad 2 دارند. برخی نیز با فضای ذخیره سازی بیشتر و یا حافظه پرحجم تر ارائه می شوند.

Android از نظر تعداد نرم افزار نمی تواند با iOS رقابت کند چون در حال حاضر بیش از 100,000 نرم افزار برای iPad طراحی و ارائه شده است. اما اصلا مشخص نیست چه تعداد از نرم افزارهای اندروید مختص Android Honeycomb هستند. در حال حاضر نمی توان به سادگی تعداد نرم افزارهای مخصوص تبلت های اندرویدی را شمرد. چون کاربر نمی تواند به راحتی لیست نرم افزارهای مختص Honeycomb را در اندروید مارکت جدا کند.

اندروید 4 یا Ice Cream Sandwich نیز که به تازگی به همراه Galaxy Nexus معرفی شد، هنوز برروی هیچ تبلتی نصب نشده است. البته انتظار می رود که تبلت های مجهز به این سیستم عامل در سه ماهه اول سال 2012 وارد بازار شوند. گوگل می بایست تولید کنندگان نرم افزارهای اندرویدی را تشویق به ساخت نرم افزارهای مختص صفحه بزرگ تبلت ها کند. از نظر تئوری اندروید 4 به تولید کنندگان امکان تغییر اندازه نرم افزار و بزرگ کردن آنها را برای سازگار شدن با صفحه تبلت ها می دهد. به این ترتیب یک نرم افزار می تواند به خوبی برروی تلفن و تبلت مجهز به اندروید 4 کار کند. اما انتظار نداشته باشید به این زودی ها نرم افزارهای تحت اندروید 4 به فراوانی یافت شوند.

برای تهیه این راهنمای خرید، دو جین تبلت در لابراتوار پی سی ورلد بررسی و مورد آزمایش قرار گرفته اند و همانطور که در جدول صفحه آخر، مشاهده می کنید iPad 2 صدر جدول را از آن خود کرده است. مهمترین دلایل انتخاب iPad نیز مشخصات سخت افزاری مناسب، قدرت گرافیکی بالا، نرم افزارهای متنوع و سازگار با تبلت و امکان جستجوی ساده برای نرم افزارهای اختصاصی آیپد است. پس از آن نیز تبلت های اندرویدی سامسونگ در بالای جدول جای گرفته اند. این انتخاب ها بصورت کلی است اگر تمایل دارید بدانید برای امور مختلف کدام تبلت مناسب است ادامه مطلب را مطالعه کنید. در صفحه آخر نیز علاوه بر جمع بندی قیمت تک تک تبلت ها در بازار کشور را نیز مشاهده خواهید کرد.


تماشای عکس، پخش فیلم و موزیک

بهترین تبلت: Galaxy Tab 10.1

بسیاری از مردم تبلت را برای تفریح انتخاب می کنند. یعنی تمایل دارند با تبلت خود فیلم تماشا کنند، موزیک گوش کنند و یا عکس ببینید. برای این موارد هیج تبلتی نمی تواند به خوبی Galaxy Tab 10.1 عمل کند. به لطف سیستم عامل اندروید، کاربر به راحتی می تواند فایل های صوتی و تصویری خود را از کامپیوتر به تبلت و برعکس انتقال دهد، بدون اینکه نیاز به نصب نرم افزار و یا تبدیل فایل های صوتی و تصویری داشته باشد.

galaxy_tab_10_1Galaxy Tab 10.1

براساس آزمایشاتی که ما انجام دادیم انتقال فایل به Galaxy Tab 10.1 تقریبا دو برابر سریعتر از iPad 2 است. برای انتقال فایل به iPad حتما باید iTunes برروی کامپیوتر خود نصب کرده باشید و فایل های صوتی و تصویری نیز، قبل از انتقال به تبلت، می بایست به فرمت های استاندارد اپل تبدیل شوند.

همچنین نرم افزار گالری عکس اندروید نیز انعطاف پذیر تر از نرم افزار اپل در آیپد است و امکانات متنوع تری را در اختیار کاربر قرار می دهد. iPad 2 از iTunes برای همگام (Sync) کردن فایل های صوتی و تصویری استفاده می کند. این روش برای فایل هایی که از پیش در iTunes کامپیوتر شما وجود داشته اند به خوبی کار می کند. اما اگر ویدیو جدیدی ضبط کرده باشید و یا از منبع دیگری بدست آورده باشید، به سادگی نمی توانید آنها را وارد آیپد خود کنید. همگام کردن عکس ها در iTunes نیز واقعا آزاردهنده است.

مهمترین برتری iPad 2 نسبت به بسیاری از تبلت های بازار، نمایشگر فوق العاده آن است. رنگ ها در این نمایشگر بسیار دقیق ساخته می شوند و در نتیجه تصاویر نیز با کیفیت بسیار خوب و قابل قبولی نمایش داده می شوند. از طرف دیگر Galaxy Tab 10.1 نیز نمایشگر بسیار خوبی دارند و کیفیت تصاویر در آن به خوبی iPad 2 است. البته رنگ ها در نمایشگر Tab 10.1 کمی اشباع شده تر نمایش داده می شوند که این امر باعث جذابیت رنگ ها می گردد، ولی در عوض تصاویر کمی غیرواقعی جلوه می کنند. مشکل دیگری که در نرم افزار گالری Galaxy Tab 10.1 مشاهده کردیم این است که در برخی از تصاویر برای اینکه رزولوشن واقعی آنها را مشاهده کنید می بایست تصویر را کوچک و مجددا بزرگ کنید تا وضوح تصویر آن درست شود. سامسونگ اعلام کرده که متوجه این مشکل شده است و به زودی در یک وصله نرم افزاری آن را مرتفع خواهد کرد.

به نظر ما موزیک پلیر پیش فرض گوگل برای اندروید مشکلات مختلفی دارد. به عنوان مثال زمانی که در تبلت Sony Tablet S یک موزیک را با Google Music Player و Sony Music Player پخش کردیم متوجه کیفیت بهتر صدای خروجی و بیس موزیک پخش شده در پلیر سونی شدیم. نرم افزار پخش موسیقی سونی که براساس تکنولوژی های واکمن این شرکت کار می کند، چند مرحله بهبود برروی صدا اعمال می کند که نتیجه آن کاملا مشهود است.


آزادی و بسط پذیری

بهترین تبلت: Lenovo ThinkPad Tablet, Sony Tablet S, Toshiba Thrive

iPad 2 شبیه یک جزیره است. بدون دانگل نمی توانید آن را به ابزارهای دیگر متصل کنید. حتی وقتی با دانگل نیز آن را متصل می کنید بازهم امکانات کمی در اختیار خواهید داشت. همچنین برخلاف اکثر تبلت های اندرویدی که از حافظه SD پشتیبانی می کنند، نمی توانید حافظه ذخیره سازی iPad را افزایش دهید. در کل تبلت های اندرویدی خیلی راحت تر به ابزارهای دیگر مانند تلویزیون و یا دوربین فیلم برداری متصل می شوند و کاربر به راحتی می تواند در زمان نیاز با اضافه کردن یک حافظه micro-SD، ظرفیت حافظه ذخیره سازی تبلت را افزایش دهد. بسیاری از تبلت ها از جمله تبلت های سامسونگ و اسوس، نرم افزارهای خاصی برای انتقال محتوا در شبکه خانگی دارند. اما Sony Tablet S پا را از این هم فراتر گذاشته و امکان ارسال محتوا بصورت بی سیم و مستقیم از تبلت به تلویزیون HDTV را نیز فراهم کرده است. Sony S می تواند به عنوان یک ریموت کنترل همه کاره نیز عمل کند و تلویزیون های هوشمند را به بهترین شکل ممکن کنترل کند. Sony Tablet S دارای فرستنده اینفرارد است و به همین دلیل به خوبی می تواند پخش کننده ها و تلویزیون های عادی را نیز کنترل کند.

toshiba-thrive-product-ports-lgToshiba Thrive از نظر تنوع و تعداد پورت های ورودی و خروجی از همه تبلت ها تکمیل تر است.

اگر قصد دارید محتوا مورد نظر خود را در تلویزیون و یا نمایشگرهای دیگر به نمایش درآورید می بایست تبلتی را انتخاب کنید که از پورت mini-HDMI یا micro-HDMI پشتیبانی کند. تبلت های نظیر iPad 2 یا Galaxy Tab 10.1 این پورت را ندارند و برای مجهز شدن به آن می بایست دانگل 70 هزار تومانی برایشان خریداری کنید. به جزء Galaxy Tab 10.1 و Galaxy Tab 8.9 باقی تبلت های اندرویدیی که جزء 10 تبلت برتر در این مقاله لیست شده اند، از پورت HDMI پشتیبانی می کنند.

طول عمر باتری

بهترین: Apple iPad 2

اگر بیشتر وقتی که صرف کار کردن با تبلت می کنید دور از پریز برق هستید و امکان شارژ تبلت را ندارید. بهترین گزینه برای شما Galaxy Tab 10.1 است. در آزمایش های انجام شده در لابراتور پی سی ورلد، طول عمر باتری Galaxy Tab 10.1 در پخش فیلم 1080p بصورت پشت سر هم، حدود 10 ساعت و 42 دقیقه بوده است. باتری Galaxy Tab 10.1 حدود 2 ساعت و 18 دقیقه بیشتر از نزدیکترین رقیب خود یعنی Apple iPad 2 و حدود 3 ساعت بیشتر از Motorola Xoom دوام می آورد.

اما متاسفانه فراید شارژ شدن باتری Galaxy Tab 10.1 بسیار طولانی است و باتری به کندی شارژ مجدد می شود. شارژ کامل باتری Galaxy Tab 10.1 حدود 5 ساعت و 34 دقیقه طول می کشد. این زمان تقریبا دو برابر بیشتر از تبلت های دیگر مانند Xoom, Thrive و تبلت های ایسر است. iPad 2 نیز خیلی سریع شارژ نمی شود و برای شارژ کامل آن 4 ساعت و 10 دقیقه زمان لازم است. اما از آنجایی که تعادل بین دوام باتری و شارژ مجدد آن بهتر از Galaxy Tab 10.1 است. ما iPad 2 را به عنوان بهترین در زمینه باتری انتخاب کردیم. البته اگر زمان شارژ مجدد برای شما اهمیت زیادی ندارد، بدون شک Galaxy Tab 10.1 بهترین انتخاب خواهد بود.


بهره وری و استفاده اداری

بهترین تبلت: Asus Eee Pad Slider, Lenovo ThinkPad Tablet

ممکن است تبلت ها قادر به ویرایش حرفه ای عکس و فیلم نباشند و یا نتوانند مایکرو و یا فرمول های پیچیده را در فایل های صفحه گسترده ایجاد کنند، اما به خوبی از پس امور کلیدی و مهم مانند پاسخ به ایمیل ها، ایجاد و یا ویرایش اسناد نوشتاری و مرور وب برمی آیند.

دلیل انتخاب این دو تبلت به عنوان کارامدترین ها به این دلیل است: Thinkpad تنها تبلت 10 اینچی اندرویدی است که از قلم نوری پشتیبانی می کند. یعنی می توانید به این تبلت قلم نوری متصل کنید و به راحتی نقشه و یا طرح خاصی را بکشید. البته برای خرید قلم نوری می بایست حدود 30 دلار هزینه کنید و آن را بصورت جداگانه خریداری نمایید. ThinkPad قابلیت های امنیتی خاصی برای کاربران حرفه ای و اهل کسب و کار دارد. همچنین یک کی برد فوق العاده مناسب 100 دلاری نیز به آن متصل می شود.

lenovo_thinkpad_tabletLenovo Thinkpad Tablet

Asus EeePad Slider سنگین ترین تبلت بین تبلت های آزمایش شده است و امکانات ویژه کمی برای کاربران حرفه ای دارد. اما دلیل انتخاب آن کی برد فیزیکی و کشویی و قابلیت تایپ کردن در هنگام راه رفتن است. هرچند کی برد فیزیکی خیلی بزرگ نیست اما کاربر به راحتی می تواند در صورت نیاز کی برد را به بیرون بکشد و شروع به تایپ کردن نماید. زاویه دید نمایشگر EeePad Slider بسیار خوب است و تصاویر از تمام جهات به خوبی دیده می شوند. کی برد فیزیکی Slider فاقد تاچ پد است اگر این موضوع برایتان اهمیت دارد می توانید Eee Pad Transformer TF101 را انتخاب نمایید که یک داک فیزیکی کی برد با تاچ پد مناسب به آن متصل می شود. بررسی کامل Transformer TF101 را در مقاله "بررسی زومیت: تبلت 10.1 اینچی Transformer اسوس، قابل تبدیل به نت بوک" مطالعه کنید.

اگر هم به کی برد فیزیکی نیاز نداشته باشید، می توانید کی برد را جدا کرده و سبک سفر کنید! کی برد فیزیکی Transformer اسوس علاوه بر پورت های USB، اسلات حافظه SD یک باتری اضافی نیز دارد که طول عمرباتری تبلت را افزایش می دهد.

متاسفانه کی برد لمسی و پیش فرض اپل برای آیپد یکی از ضعیف ترین کی بردهای است که ما آزمایش کرده ایم. نحوه چیدمان کلیدها و طراحی کی برد لمسی تبلت های دیگر واقعا بهتر از آیپد است. کیبرد تبلت های اندرویدی معمولا طراحی بهتری داشته و کلیدهای میانبر مفیدتری دارند. براساس آزمایشاتی که ما توسط افراد مختلف انجام دادیم کاربران بسیار سریعتر و راحتر با کی برد لمسی تبلت های اندرویدی تایپ می کنند. البته طراحی جدید کیبرد لمسی در iOS 5 بسیار بهتر شده است و همچنین کاربران آیپد می توانند یکی از نرم افزارهای جداگانه کی برد را برروی آیپد خود نصب کنند، تا کی برد شبیه به اندروید را جایگزین کی برد پیشفرض آیپد کنند.

بسیاری از تبلت های اندرویدی با کی برد سفارشی شده مخصوص خود ارائه می شوند. کی برد Galaxy Tab 10.1 یکی از محبوب ترین کی بردهای سفارشی شده است. کاربر براحتی کلید ها را لمس می کند و کمتر دچار اشتباه می شود. پس از Galaxy Tab 10.1 کی برد سفارشی شده اسوس، لنوو، سونی، تی موبایل و توشیبا در لیست محبوب ترین کی بردها از نظر پی سی ورلد هستند.

متاسفانه اگر آیپد را جیلبرک نکنید نمی توانید یک نرم افزار مدیریت فایل داشته باشید. به دلیل فضای بسته iOS برنامه ها تنها می توانند به فایل های مرتبط به خود دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال اگر از DropBox برای دسترسی به یک فایل استفاده کنید، شما به شرطی می توانید آن فایل را باز کنید که نرم افزار مربوطه با Dropbox در ارتباط باشد. همین مشکل در زمان باز کردن پیوست یک نامه نیز به وجود می آید. در حقیقت در آیپد 2 شما به اطلاعات خود دسترسی کامل ندارید.

اما در اندروید، کاربر دسترسی کامل به فایل های خود دارد. مهمترین مزیت آن نیز روشن است، می توانید به فایل های مختلف دسترسی داشته و به راحتی آنها را ویرایش کنید، تغییر نام دهید و یا در یک نرم افزار دیگر به جزء نرم افزار پیش فرض باز کنید، یا مثلا می توانید تصاویر و فیلم های خود را از یک فولدر به فولدر دیگر منتقل کنید. امور اینچنینی در اندروید به سادگی و با نرم افزار داخلی مدیریت فایل انجام می شوند ولی این قبیل کارها در iOS و بدون جیلبرک کردن امکان پذیرنیستند.

از نظر بهره وری مرورگر وب اندروید بسیار بهتر از سافاریی آیپد عمل می کند و نرم افزار جی میل نیز امکانات بسیار متنوعی را در اختیار کاربران اندرویدی می دهد. شاخه بهره وری و اداری جزء معدود شاخه هایی است که اندروید از نظر نرم افزار می توانند با آیپد رقابت کند و کاربر می تواند از نرم افزارهای متنوع در این شاخه استفاده نماید. کاربران اندروید می تواند از نرم افزارهای قدرتمند اداری همچون Documents to Go، Polaris Office, QuickOffice و ThinkFree Mobile Office برروی تبلت اندرویدی خود استفاده کنند. در اندروید مارکت نرم افزارهای متنوع و کارمدی برای مدیریت فایل ها وجود دارد. همچنین کاربران اندرویدی به راحتی می توانند از طریق نرم افزارهای Remote Desktop از راه دور کامپیوتر خود را کنترل کنند. (برای دانلود این نرم افزارها به دانلود سنتر زومیت مراجعه کنید.)

برای بهره وری و استفاده از نرم افزارهای اداری بهتر است به دنبال تبلت با صفحه نمایش بزرگ 10 اینچی باشید. صفحه بزرگ و عریض تبلت های 10 اینچی به بزرگی نت بوک ها است. البته برخی از تبلت های 7 اینچی که وضوح تصویر 1280x800 پیکسل دارند نیز می توانند مناسب کاربران حرفه ای باشند. به لطف رزولوشن بالا در این نمایشگرها، متون بصورت کاملا خوانا نمایش داده می شوند.


بازی

بهترین تبلت: Apple iPad 2

یک تبلت برای اینکه مناسب بازی باشد باید توانایی سخت افزاری خوبی داشته و بازی های متنوعی نیز برایش وجود داشته باشد. در هر دو زمینه آیپد 2 شکست ناپذیر است! در آزمایش های انجام شده iPad 2 در بازی های مختلف FPS (تعداد فریم در ثانیه) بسیار بالاتری نسبت به رقبای اندرویدی خود داشته است. iPad 2 در تست بازی زمانی که Anti Antialising خاموش بود حدود 27 درصد بهتر از نزدیکترین رقیب اندرویدی خود یعنی Acer A100 7 عمل کرد. iPad 2 در آزمایش GLBenchmark 2.1 که برپایه OpenGL کار می کند، 52 فریم در ثانیه و A100 در همین آزمایش 41FPS نمایش داد.

ipad2iPad 2 Apple

جالب است بدانید که تفاوت بازده بین اندروید 3.1 با اندروید 3.2 در بازی ها قابل ملاحظه است. اندروید 3.2 (سخت افزار Nvidia Tegra 2, 1GB RAM) حدود 77 درصد بهتر از اندروید 3.1 عمل می کند. به هرحال اکثر تبلت های اندرویدی که ما آزمایش کردیم در آزمایش بازی بین 20 تا 30 فریم در ثانیه نمایش دادند و تقریبا همگی مغلوب آیپد 2 با 52 فریم در ثانیه شدند.

البته در نظر داشته باشید که این آزمایش براساس گرافیک سه بعدی بازی کار می کند و در حال حاضر اکثر بازی ها گرافیک دو بعدی دارند. به عنوان مثال بازی های محبوبی مثل Angry Bird و Bejeweled از گرافیک سه بعدی استفاده نمی کنند و به همین دلیل در هنگام اجرای این بازی ها تفاوتی بین تبلت های اندرویدی و آیپد مشاهده نخواهید کرد.

از نظر تعداد و تنوع بازی ها آیپد برنده است، تعداد کمی از بازی های iOS برای اندروید وجود دارند. از طرفی مشخص نیست که کدامیک از بازی های فعلی اندروید برروی صفحه بزرگ تبلت ها نیز به خوبی کار می کنند. اما حال که اندروید 4 وارد بازی شده، ممکن است جریان کمی تغییر کند. از آنجایی که گوگل ادعا کرده در اندروید 4 تولید کنندگان به راحتی می توانند نرم افزارهای خود را برای صفحه نمایش کوچک موبایل ها و صفحه بزرگ تبلت ها بسازند.

همچنین در اندروید 4 سیستم عامل امکان استفاده از شتاب دهنده گرافیکی برای اجرای روان تر بازی ها را نیز می دهد.

بین تبلت های اندرویدی، Sony Tablet S امکانات بسیار بهتری را برای علامندان بازی به ارمغان می آورد. چون این تبلت به فروشگاه PlayStation دسترسی دارد و کاربران آن می توانند از بازی های متنوع و اختصاصی سونی لذت ببرند. (سونی اعلام کرده که چندین بازی اختصاصی خود را تا پاییز 2012 منتشر خواهد کرد.) سونی تمایل دارد اکثر بازی های کنسول PSP را برای اجرا برروی تبلت های اندرویدی خود تبدیل کند. به عنوان مثال بازی معروف Crash Bandicoot برروی Tablet S نصب شده است. هرچند گرافیک این بازی برای سال 1996 است اما گیم پلی آن بسیار جداب و دوست داشتنی است.

sony-tablet-sتبلت Sony Tablet S

در آزمایشاتی که پی سی ورلد در زمینه بازده تبلت در بازی ها انجام داده است، Sony Tablet S بازده یکسانی با Lenovo ThinkPad داشته و هر دو توانستند 30FPS نمایش دهند. این FPS برای اجرای روان اکثر بازی ها مناسبت است.

اگر بازی برایتان اهمیت دارد، اندروید یک برگ برنده در این زمینه دارد و آن هم پشتیبانی از کنترلرهای فیزیکی بازی است که بصورت بلوتوث و یا از طریق USB به تبلت متصل می شوند. تولید کنندگان بازی نیز می توانند از این قابلیت استفاده نموده و بازی های سازگار با دسته های مخصوص بازی تولید کنند.

iPad 2 به دلیل عدم وجود پورت USB و عدم پشتیبانی از اتصال کنترلرهای بازی از طریق بلوتوث از این قابلیت بی بهره است.


چه تغییراتی در تبلت های آینده اتفاق می افتد؟

Kindle Fire تبلت هایی که در سال 2012 وارد بازار می شوند چطور خواهند بود؟ انتظار می رود تبلت ها سبک تر، باریک تر و ارزان تر شوند. رزولوشن صفحه نمایش تبلت ها نیز بهتر خواهد شد. بعنوان مثال وضوح تصویر iPad 2 برابر 1024x768 پیکسل است و این بدین معناست که تراکم پیکسل در این نمایشگر 132 پیکسل در اینچ (PPI) می باشد. تبلت توشیبا Thrive 7 با وضوح تصویر 1280x800 پیکسل تراکم پیکسل 225PPI دارد. پیکسل های بیشتر باعث نمایش خوانا تر متون و واضح تر تصاویر می شوند. شایعات حاکی از آن است که نمایشگر با رزولوشن آیفون 4s در نسل جدید آیپد نیز بکار گرفته خواهد شد.

تبلت های چهار هسته ای نیز به آهستگی وارد بازار خواهند شد. اولین تبلت 4 هسته ای دنیا، Transformer Prime است که مجهز به پردازنده نسل سوم Tegra انودیا می باشد. این تبلت در واقع نسخه باریک و سبک شده Transformer TF101 است. انتظار می رود تبلت های 4 هسته ای بیشتری در نمایشگاه CES 2012 معرفی شوند.

تبلت های اندرویدی نیز به Android 4.0 Ice Cream Sandwich بروز خواهند شد. اندروید 4 در واقع تلفیق اندروید 2 و 3 است و با هدف یکسان سازی ابزارهای اندرویدی (تلفن هوشمند و تبلت) منتشر شده است. انتظار می رود Transformer Prime اولین تبلت طرح مجهز به اندروید چهار باشد. (البته به شرطی که تبلت ارزان قیمت و کم کیفیت Novo7 را نادیده بگیریم)

مورد دیگر که انتظار می رود در سال جاری اتفاق بیافتد، ورود تبلت های ارزان قیمت است. آمازون با تبلت 200 دلاری Kindle Fire وارد این بازار شده است. این تبلت که امکان دسترسی به سرویس های آمازون از App Store تا Cloud را دارد، اجازه استفاده به Android Market گوگل را ندارد. Kindle Fire در مقایسه با رقبای خود کمبود های زیادی  از آن جمله: عدم وجود دوربین و حافظه ذخیره سازی کم حجم 8 گیگابایتی دارد. اما قیمت فوق العاده آن باعث فروش چند میلیونی این تبلت شده است.

تبلت های ویندوزی

windows_8_tabletمشخصا در حال حاضر تمام هیاهوی بازار تبلت ها برروی محصولات مبتنی بر اندروید و آی او اس متمرکز شده است. اما این بدین معنا نیست که امکان خرید تبلت های مجهز به سیستم عامل ویندوز وجود نداشته باشد. شرکت های مختلفی از جمله Dell, ExoPC, Fujitsu, HP, Samsung و ViewSonic تبلت های مجهز به ویندوز 7 تولید و روانه بازار کرده اند. اما تبلت های ویندوزی به دلیل قیمت بسیار بالا، طول عمر باتری کوتاه و عدم پشتیبانی صحیح ویندوز از صفحه لمسی تبلت ها، هیچ وقت موفق نبوده اند. البته داستان ویندوز 8 به کلی فرق می کند. ویندوز 8 قرار است بصورت کامل از صفحه لمسی تبلت ها پشتیبانی کند، کم مصرف باشد و با پردازنده های ارزان و سریع ARM نیز سازگار باشد. اما باید تا زمان ورود این تبلت ها به بازار که نیمه دوم سال 2012 اعلام شده، صبر کرد.

کلیه مقالات و اخبار مرتبط با تبلت های ویندوز 8 و قابلیت های این سیستم عامل را در این آدرس: zoomit.ir/windows8 مشاهده نمایید.


جمع بندی:

ممکن است زمان های اعلام شده برای طول عمر باتری و مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کامل آن با آنچه تولید کنندگان اعلام می کنند متفاوت باشد. طول عمر باتری براساس مدت زمان پخش ویدیو 1080p بصورت مداوم محاسبه شده است.

قیمت ها آخرین بار در روز چهارشنبه 14 دی ماه بروز شدند.

1. تبلت Apple iPad 2 – قیمت: 16GB-WiFi در تهران: 920,000 تومان / قیمت: 16GB-WiFi-3G در تهران: 1,119,000 تومان

  • ipad2قابلیت ها و مشخصات فنی: نمایشگر 9.7 اینچ / رزولوشن 1024x768px / ابعاد: 24.13cm در 18.542cm در 0.86cm / وزن: 603 گرم

  • کارایی و بازده: بازده کلی: خیلی خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 8:24 / زمان شارژ مجدد: 4:10

  • جمع بندی: تبلت اپل به دلیل ترکیب بازده، کارایی، نرم افزارهای متنوع و پشتیبانی خوب در صدر جدول قرار می گیرد.

2. تبلت Samsung Galaxy Tab 10.1 – قیمت: 16GB-WiFi در تهران: 766,000 تومان / قیمت:16GB-WiFi-3G در تهران: 858,000 تومان

  • samsung_galaxy_tab_101_wifi_16gb_928347_290_92قابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 10.1 اینچ / رزولوشن: 1280x800px / ابعاد: 25.65cm در 17.52cm در 0.86cm / وزن: 562 گرم

  • کارایی و بازده: بازده کلی: خیلی خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 10:42 / زمان شارژ مجدد: 5:34 دقیقه

  • جمع بندی: بهترین تبلت گلکسی، بازده خوب، طراحی زیبا و وزن سبک دارد رابط کاربری TouchWiz به خوبی بهینه شده است.

3. تبلت Samsung Galaxy Tab 8.9 – قیمت: 16GB-3G در تهران: 845,000 تومان / قیمت: 3G-32GB در تهران 920,000 تومان

  • samsung_galaxy_tab_101_wifi_16gb_928347_290_92قابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 8.9 اینچ / رزولوشن: 1280x800px / ابعاد: 23.18cm در 15.73cm در 1.57cm / وزن: 725 گرم

  • کارایی و بازده: خیلی خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 6:00 / زمان شارژ مجدد: 4:13

  • جمع بندی: سایز تبلت بین تبلت های 10 و 7 اینچی است و به همین دلیل ترکیبی از قابلیت حامل آسان تر و کارایی به ارمغان می آورد. نمایشگر این تبلت برخی از رنگ ها را با دقت نمایش نمی دهد.

4. تبلت Toshiba Thrive 10.1 – قیمت 16GB در بازار جهانی: 400 دلار / قیمت 32GB در بازار جهانی 480 دلار / در بازار ایران وجود ندارد

  • toshiba_thrive_926334_662_92قابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 10.1 اینچ / رزولوشن: 1280x800 پیسکل / ابعاد: 25.65cm در 17.7cm در 1.57cm / وزن: 725 گرم

  • کارایی و بازده: خیلی خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 6:00 ساعت / زمان شارژ مجدد: 2:30 دقیقه

  • جمع بندی: این تبلت کاملترین سری پورت ها را بین کلیه تبلت ها دارد. اما ای کاش کیفیت رنگ ها در نمایشگر آن کمی بهتر نمایش داده می شدند.

5. تبلت Sony Tablet S – قیمت 16GB-WiFi در تهران 847,000 تومان / قیمت 32GB-WiFi در تهران 948,000 تومان

  • sony_tablet_s1_1147659_146_92قابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 9.4 اینچ / وضوح تصویر 1280X800px / ابعاد: 24.13cm در 17.27cm در 0.7cm / وزن: 594 گرم

  • کارایی و بازده: خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 4:44 / زمان شارژ مجدد: 3:19

  • جمع بندی: شکل و طراحی لبه های تبلت به نحوی است که به راحتی در دست جای می گیرد. این تبلت پورت IR برای کنترل از راه دور ابزارهای دیگر را دارد و به بازی های PlayStation نیز دسترسی دارد.

6. تبلت Asus Eee Pad Slider SL101 - قیمت 16GB در بازار جهانی: 479 دلار – در ایران موجود نیست

  • asus_eee_pad_slider_1124476_49_92قابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 10.1 اینچ / رزولوشن: 1280 در 800 پیکسل / ابعاد:27.30cm در 18.03cm در 1.72cm / وزن: 961 گرم

  • کارایی و بازده: خیلی خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 5:50 / زمان شارژ مجدد: 2:35

  • جمع بندی: این تبلت بسیار سنگین و ضخیم می باشد. اما تنها تبلت در این لیست با کی برد کشویی فیزیکی است.

7. تبلت Lenovo ThinkPad Tablet – قیمت 16GB در بازار جهانی: 500 دلار / در ایران موجود نیست

  • lenovo_thinkpad_tabletقابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 10.1 اینچ / رزولوشن: 1280x800px / ابعاد: 26.03cm در 18.16cm در 1.38cm / وزن: 716 گرم

  • کارایی و بازده: خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 5:16 / زمان شارژ مجدد: 4:32

  • جمع بندی: این تبلت برای کاربران اهل کسب و کار ساخته شده و از قلم نوری و کی برد خارجی پشتیبانی می کند.

8. تبلت Motorola Xoom – قیمت 32GB WIFI در تهران 785,000 تومان

  • motorola_xoom_wifi_3g_815370_418_92قابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 10.1 اینچ / رزولوشن: 1280x800px / ابعاد: 24.89cm در 16.68cm در 1.29cm / وزن: 730 گرم

  • کارایی و بازده: خیلی خوب / طراحی کلی: خوب / طول عمر باتری: 7:40 / مدت زمان شارژ مجدد: 2:26

  • جمع بندی: اولین تبلت مجهز به Honeycomb بازده بسیار خوبی دارد اما وزن آن سنگین است.

9. تبلت Asus Eee Pad Transformer TF101 / قیمت 16GB WiFi در تهران 680,000 تومان / قیمت 16GB Wifi با داک کی برد 780,000 تومان

  • asus_eee_pad_transformer_tf101قابلیت و مشخصات فنی: نمایشگر 10.1 اینچ / رزولوشن: 1280x800 پیکسل / ابعاد: 27.18cm در 17.01cm در 1.27cm / وزن: 680 گرم

  • کارایی و بازده: خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 5:35 / مدت زمان شارژ مجدد: 2:55

  • جمع بندی: TF101 به یک کی برد کامل با تاچ پد متصل می شود و آن را به یک نت بوک تمام عیار تبدیل می کند. بررسی کامل آن را اینجا بخوانید.

10. تبلت T-Mobile SpringBoard S230 / قیمت 230 دلار - در ایران وجود ندارد

  • tmobile_springboard_1150454_622_92 قابلیت و مشخصات فنی: صفحه نمایش 7.0 اینچ / رزولوشن: 1280x800px / ابعاد: 18.99cm در 12.90cm در 10.04cm / وزن: 399 گرم

  • کارایی و بازده: خوب / طراحی کلی: خیلی خوب / طول عمر باتری: 5:07 / مدت زمان شارژ مجدد: 2:28

  • جمع بندی: این تبلت مختص سرویس دهنده مخابراتی T-Mobile است و در ایران وجود ندارد.

منبع: PC World