شناسه سفارش خود را وارد کنید
نمونه شناسه سفارش : 42602
چه تفاوتهایی میان لپ تاپها و کروم بوکها وجود دارد؟
شما احتمالا میتوانید با توضیحات داده شده، یک کروم بوک را از یک لپ تاپ مبتنی بر ویندوز تشخیص دهید اما به طور خلاصه، سیستم عامل ویندوز به مدت ۲۵ سال است که حاکم مطلق رایانههای شخصی است و بسیاری از افراد ترجیح میدهند این سیستم عامل بر روی رایانههای آنها اجرا شوند. نرم افزارهای ویندوزی بسیاری سالانه تولید میشوند، از بستههای نرمافزاری که خود مایکروسافت منتشر میکند، گرفته تا نرمافزارهایی که توسط شرکتهای ثالث ساخته میشوند و در دسترس رایانههای شخصی قرار میگیرند. سیستم عامل ویندوز را میتوان به راحتی پیکربندی کرد و با روشهای مختلف تغییرات بسیاری در آن ایجاد کرد و از امکانات پایه، آن را به صورت کامل شخصی سازی کرد.
شرایط در رابطه با کروم بوکها فرق دارد و همه چیز با سادگی بیشتری صورت میپذیرد. سیستم عامل کروم بوکها Chrome OS نام دارد و بر روی آنها اجرا میشود و در واقع میتوان آن را یک مرورگر کروم قابل حمل نامید و اغلب چند صد دلار از یک رایانه ویندوزی ارزانتر هستند. البته کروم بوکها دارای قابلیت جدیدی هستند و میتوانند اپلیکیشنهای اندرویدی را نیز اجرا کنند ( در ادامه در رابطه با این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد). دیگر ویژگی جدیدی که اخیرا بر روی آن قرار گرفته، مربوط به اجرای لینوکس است، البته بسیاری از کاربران معمولی به این ویژگی توجه زیادی نمیکنند اما میتوان آن را یک افزونه کاربردی در نظر گرفت ( نباید از یاد برد که سیستم عامل ویندوز ۱۰ نیز میتواند لینوکس را اجرا کند)
از لحاظ فیزیکی و ظاهری، یک کروم بوک مشابه یک لپ تاپ ویندوزی است و در نگاه اول یکسان به نظر میرسند و همانند لپ تاپ دارای کیبورد، صفحه نمایش بزرگ و یک دوربین جلو برای ویدیو کنفراس است. اما چندین تفاوت کلیدی وجود دارد; در کروم بوکها معمولا یک کلید اختصاصی جستجو در کیبورد قرار گرفته است در حالی که در لپ تاپها کلید آن مختص به کورتانا یا ویندوز است. اگر شما قصد خرید لپ تاپ ویندوزی را داشته باشید، با گزینههای سخت افزاری متفاوت و فراوانی روبرو خواهید شد، از لپ تاپهای ساده گرفته تا لپ تاپهایی با قابلیت گشودگی ۳۶۰ درجهای، تبلتهای ویندوزی دو در یک ( دستگاههایی که هم لپ تاپ هستند و هم تبلت) به همراه صفحه کلید مجزا و تبلتهای کاملا ویندوزی، در این دسته قرار میگیرند. اکثر کروم بوکها به صورت ساده طراحی میشوند، هر چند برخی از شرکتهای اخیرا سعی کردهاند تا کروم بوکهایشان را با دیزاین جدیدی راهی بازار کنند
از نظر سخت افزار داخلی، پردازندههای استفاده شده تفاوت اصلی را رقم میزنند. در حالی که لپ تاپهای ویندوزی کمی از پردازندههای Qualcomm Snapdragon بهره میبرند، کروم بوکها به طور کلی از پردازندههای ضعیفتر Atom اینتل ( با نام تجاری Pentium و Celeron شناخته میشوند) استفاده میکنند که به دلیل تقاضای پایین آنها، مناسب سیستم عامل Chrome هستند. لپ تاپها دارای طیف گستردهای از پردازندهها هستند که قدرت پردازشی آنها را تامین میکند.
لپ تاپها و کروم بوکها ویژگیهای مشترک بسیاری نیز دارند، اگر دقت کنید شما کروم بوکها و لپ تاپهای ارزان قیمت بسیاری را خواهید یافت که از صفحه نمایشهایی با رزولوشن HD یا Full HD بهره میبرند که در این مورد بسیار شبیه به هم هستند اما معمولا سیستم عامل ویندوز به حافظه اجرایی و ذخیره سازی بیشتری نیاز دارد. کروم بوکها و لپ تاپها با ۴ گیگابایت حافظه اجرایی رم میتوانند عملکرد روانی داشته باشند اما لپ تاپهای ویندوزی با ۸ گیگابایت حافظه رم کارکرد قابل قبولتری را به نمایش خواهند گذاشت. لپ تاپ معمولا برای ذخیره سازی فایلهای ویندوز و برنامههای کاربردی حداقل نیاز به ۱۲۸ گیگابایت یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی دارند و معمولا سازندگان در این بخش محدودیتی قائل نمیشوند و فضای ذخیره سازی بیشتری در نظر میگیرند اما در عین حال برای کروم بوک تنها نیاز به ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی دارند تا فایل سیستم عامل در آن قرار گیرند و برای نرم افزارهای اندرویدی میتوان از کارت Micro SD استفاده کرد.
در رابطه با حافظه ذخیره سازی، شما نباید نگرانی چندانی در این خصوص داشته باشید زیرا هر دو محصول کروم بوک و لپ تاپها میتوانند از قطعات ذخیره سازی جانبی استفاده کنند، هر چند گوگل ترجیح میدهد که شما برای اپلیکیشنها و فایلهایتان از فضای ابری بهره ببرید. یک رایانه ویندوزی معمولا شامل اسلاتهای USB-C و USB-A میشود تا از طریق آن بتوانید هارد دیسکهای اکسترنال و حافظههای فلش را به دستگاه متصل کنید ( برخی از کروم بوکها دارای این چنین اسلاتهایی هستند یا اینکه از حافظههای Micro SD پشتیبانی میکنند). شما معمولا به فضای ذخیره سازی کمتری در کروم بوکها نسبت به رایانههای ویندوزی نیاز دارید و همین مورد باعث میشود قیمت کروم بوکها کاهش یابد و تجربه کاربری به مراتب سادهتری خواهند داشت.
نکته عجیبی که به آن بر میخوریم این است که هر دو شرکت گوگل و مایکروسافت دستیارهای هوشمند صوتی خود را توسعه دادهاند، اما در کروم بوکها تنها محصول Google Pixelbook است که در حال حاضر از دستیار صوتی گوگل پشتیبانی میکند. طرفداران کورتانای شرکت مایکروسافت میتواند با اتصال یک میکروفون به رایانه ویندوزی خود، از این دستیار صوتی استفاده کنند.