با توجه به درخواست دوستان و مشکلات پیش آمده برای متقاضیان خرید لپ تاپ و رایانه شخصی به طور خلاصه به معرفی ویژگیها و مقایسه سی پی یوهای روز بازار یعنی COREI های شرکت اینتل می پردازیم. امیدواریم این مطلب بتواند راهگشای خریداران باشد.

اولین چیزی که در به نظر می رسد این است که آیا الان وقت خرید سی پی یوهای cori فرا رسیده است؟ در پاسخ به این سوال باید اشاره شود که سی پی یوهای نسل قبل شرکت اینتل یعنی core 2 dual ها در سال 2006 به بازار معرفی شدند و با توجه به عمر 5 ساله آنها هنوز بازار کاربران خانگی را در اختیار دارند. بنابراین سی پی یوهای نسل بعد یعنی cori ها هنوز جوانند و می توانند مدت نسبتا خوبی (حداقل 5 سال) به روز باشند. به نظر من زمان خرید این سی پی یو ها فرا رسیده است.

Corei3:

هر چند این سی پی یو ارزانترین سی پی یو در بین سه سی پی یوی فوق می باشد، اما عملکرد مناسب آن باعث ایجاد بازار مناسبی برای آن شده است. برخی از ویژگیهای این سی پی یو عبارت است از:

 

 

 

 


 

1-پردازش فرا رشته ای hyper threading(شکستن دستورات بزرگ به زیر مجموعه هایی و پردازش موازی آنها)

2-حمایت از ویندوز 64 بیتی

3-مجازی سازی virtualization

اگر شما با رایانه به کارهایی مانند تایپ و تکثیر، وب گردی،چک کردن ایمیل و کارهایی از این قبیل می پردازید این سی پی یو می تواند پیشنهاد مناسبی باشد. چرا که نه تنها ارزان قیمت است همانطور که اشاره شد سی پی یوئی به روز می باشد.


 

 

COREI5:

سی پی یوی حد وسط شرکت اینتل از نسل COREI ها می باشد. اگر شما با کامپیوتر خود به کارهایی ساده و بازیهایی ساده می پردازید تفاوت سرعت آن را با سی پی یو های COREI3 درک نخواهید کرد. اما در بازیهای سنگین تر، نرم افزارهایی گرافیکی سنگین، و محیط های مجازی سازی مثل XPMODE تفاوت ها بسیار چشمگیر خواهد بود.

سی پی یوهای COREI5 به دو گروه تقسیم می شوند سی پی یوهای COREI5 DUAL CORE و COREI5 QUAD CORE

پردازش گر CI5 DUAL CORE یک ساختار 32NM ، پردازش فرارشته ای و مجازی سازی و TURBO BOOST دارد. در بعضی از برنامه ها لازم است پردازش ها در یکی از هسته های سی پی یو انجام شود. در این حالت هسته های دیگر توان خود را به این هسته قرض خواهند داد (بالا بردن فرکانس). این ویژگی را TURBO BOOST می گویند.

پردازش گر CI5 QUAD CORE نسبت به CI5 DUAL دو تفاوت دارد. اولا ساختاری 45NM دارد و ثانیا پردازش فرارشته ای ندارد.

با توجه به این مطالب بهتر است زمانی که از نرم افزارهایی که از پردازش موازی استفاده می کنند، بهره می گیریم از CI5 DULA استفاده کنیم. به عنوان مثال زمانی که بیشتر به کار تغییر فرمتهای صوتی علاقه مندیم با توجه به اینکه معمولا اینکار در یک هسته انجام می شود از CI5 QUAD استفاده کنیم.

به نظر من خرید CI5 یک خرید مناسب است. چرا که حد وسط محصولات اینتل را انتخاب کرده ایم. نه پول زیاد CI7 را می دهیم و نه پشیمانی خرید CI3 را خواهیم داشت. همچنین بیاد داشته باشیم که این سی پی یو ها در بازی و عملیات صوتی تصویری عملکرد خوبی دارد.


 

 

CORE I7:

قبلا اطلاعات کاملی از این سی پی یو در اینجا گذاشته بودم.

چند نکته مهم انتخاب این سی پی یو ها را تحت تاثیر قرار می دهد.

1-تفاوت قیمت CI7 با CI5 بسیار بیشتر از CI5 با CI3 است. به نظر من CI7 ها هنوز فرصت برای ازرانتر شدن خواهند داشت.

2-تفاوت سرعت پردازش در کارهای حرفه ای مثل نرم افزاهای CATIA، اتوکد و مایا بین سی پی یو CI5 و CI7 زیاد است

3-در صورت خرید لپ تاپ به نظر من صرفه با خرید CI7 و یا حداقلبا CI5 است چرا که ممکن است سالهای طولانی تری لازم باشد این سی پی یو به ما خدمت کند.


 

 

منابع:

اینتل